Woon jij straks in een maisonnette of tóch liever in een stadse eengezinswoning?

31 maart '23

Afgelopen maand hebben wij belangstellenden voor nieuwbouwprojecten in de regio Zwolle gevraagd hoe zij in de toekomst willen wonen en werken in de nieuwe stadsbuurt Meeuwenlaan. We delen graag een paar resultaten met je:

image alt

De eerste resultaten

  • 37% geeft aan te willen wonen in een stadse eengezinswoning.

  • Ruim 80% is bereid meer te betalen voor een zeer duurzame circulaire koop- of huurwoning (denk hierbij aan materialen die herbruikbaar zijn, zoals hout dat opnieuw groeit zodat het milieu minder wordt belast).

  • 32% verwacht in de toekomst thuis te werken en 33% thuis of in een gedeelde werkomgeving.

  • 56% is bereid te investeren in een woning en wijk voor de zorgvraag van de toekomst.

  • Op de vraag ‘Hoe belangrijk men het vindt om in een inclusieve wijk te wonen’ geven meer mensen dan gemiddeld aan dit een belangrijk thema te vinden.

image alt

Jouw mening telt!

Deze resultaten zijn belangrijk omdat ze zoveel mogelijk worden meegenomen bij het maken van het ruimtelijk ontwikkelingsplan, of kortgezegd ROP. In het ROP staan onderwerpen omschreven zoals bebouwing, openbare ruimte, typen woningen en dient als basis voor het opstellen van het bestemmingsplan of omgevingsplan. Door de voorkeuren van de belangstellenden daarin terug te laten komen, stemmen we de nieuwe stadsbuurt af op de huidige behoeften. Zo voelt straks iedereen zich thuis in de nieuwe stadsbuurt de Meeuwenlaan.

Blijf op de hoogte! Nieuwsoverzicht
Een flinke stadsbuurt Meeuwenlaan in Zwolle