Resultaten online enquête woonwensen Meeuwenlaan

30 mei '23

In maart deelden we enkele eerste resultaten van een vragenlijst die we hebben uitgevoerd onder geïnteresseerden voor nieuwbouwprojecten in de regio Zwolle. We waren blij om te lezen hoe mensen graag in de toekomst willen wonen en werken in de nieuwe stadsbuurt Meeuwenlaan.

image alt

Verschillende woonwensen

Er kwamen verschillende woonwensen naar voren. Er zijn zowel mensen die geïnteresseerd zijn in een stadse eengezinswoning, maar ook in grote appartementen, kleine appartementen, benedenwoningen met tuin of maisonnettes en studio’s.

Het is van belang voor het gebruik van de woningen en daarmee de indeling, of mensen bijvoorbeeld ook van plan zijn om thuis te werken. Een groot percentage werkt voor een deel van de week ook vanuit huis.

Er waren mensen die liever een tuin willen (van 4-5 meter) en de auto wat verder weg parkeren dan geen tuin en de auto direct bij de woning parkeren. Dit geeft ons een duidelijke richting voor de woningen die op de begane grond gelegen zijn.

Ruime meerderheid bereid tot investeren in energiezuinige woning

Meer dan de helft van de huidige woningzoekende wil zich nu al voorbereiden op toekomstige zorgbehoeften. Daarnaast zegt maar liefst 92% bereid te zijn te investeren in of een hogere huur te betalen voor een zeer energiezuinige woning dankzij extra maatregelen.

image alt

Mobiliteit

De wijze waarop mensen hun vervoer organiseren is altijd een belangrijk aspect bij het ontwerpen van een nieuwe woonomgeving. De Meeuwenlaan bevindt zich in de directe omgeving van het centrum van Zwolle. Om het wegennet niet verder te belasten streeft de gemeente Zwolle ernaar dat mensen in deze gebieden hun bestemmingen zoveel mogelijk per voet of met de fiets gaan bereiken. Uit de enquête blijkt dat er steeds vaker wordt overwogen om ook gebruik te maken van deelmobiliteit.

Uit de vraag over de wijze waarop de fiets gestald kan worden is een eigen berging op enige afstand of in een gedeelde ruimte direct naast de entree een pre.

  Planning Meeuwenlaan
  Meer nieuws lezen