Gebiedsvisie Meeuwenlaan vastgesteld

26 juli '22

De gemeenteraad van Zwolle heeft de gebiedsvisie voor de ontwikkelzone aan de Meeuwenlaan, een kantorenlocatie waar vroeger onder meer het hoofdkantoor van Wehkamp zat, vastgesteld. De gebiedsvisie is ontwikkeld met huidige en toekomstige bewoners en belanghebbenden. Tegelijkertijd werd de gebiedsvisie van naastgelegen IJsselhallen-locatie vastgesteld, die in bezit is van de gemeente.

image alt

Inbreng van omwonenden, toekomstige bewoners en andere betrokkenen

De gebiedsvisie is tot stand gekomen met inbreng van omwonenden, toekomstige bewoners en andere betrokkenen. Een belangrijk ingrediënt voor de gebiedsvisie was het 'panorama Kamperpoort' dat in 2020 inzichtelijk maakte wat bewoners van de wijk belangrijk vonden voor de toekomst van dit gebied. Dit werd door BPD met onder meer woningcorporatie deltaWonen, en andere marktpartijen die binding hebben met het gebied, op poten gezet.

In de toekomst een groene leefomgeving

De kantorenlocaties aan de Meeuwenlaan, met onder andere het voormalig kantoor van Wehkamp, zijn nu een behoorlijk afgesloten en desolaat geheel. In de gebiedsvisie van BPD en Dura Vermeer, in samenwerking met Jansen Vastgoed, staat omschreven dat deze rand van de Kamperpoort een metamorfose ondergaat waardoor het in de toekomst een groene leefomgeving wordt. Ontwikkelmanager Dennis Laing: “In de gebiedsvisie ligt onder meer veel nadruk op het maken van goede en groene verbindingen, zowel met het stadscentrum als de wijk. Die behoefte bleek ook uit de inbreng van omwonenden. Zo komt er centraal in het gebied een ‘groene pit’ die uitnodigt tot sport en spel en om buurtbewoners te ontmoeten. Daarnaast maken de nieuwe verbindingen door het woongebied het mogelijk om diverse ommetjes te maken.”

De herontwikkeling van de Meeuwenlaan en de Nieuwe Veemarkt (IJsselhallen-locatie) biedt in de toekomst woonruimte aan 1400 huishoudens.

Blijf op de hoogte! Nieuwsoverzicht
Een flinke stadsbuurt Meeuwenlaan in Zwolle